Vår kyrka på Garveriet

Equmeniakyrkan Floda är på en ny plats sedan 1:a advent 2019

Resan till Garveriet

Under många år har det funnits ett behov av förnya våra lokaler och turerna har varit många. I den här presentationen kan du följa resan från våra gamla lokaler på Rurik Holms väg till dess att vi kunde inviga kyrkan på Garveriet. Du hittar presentationen här

Du kan också läsa berättelsen om vår resa här

Byggnaden, lite fakta

Visste du att…

  • Total yta: ca 1 400 m2 BTA
  • Vår kyrksal är möblerad för 260 sittande personer, men kan expanderas till 350 sittande (gamla kyrkan hade plats för 90 personer i kyrksalen)
  • Dopgraven är specialgjuten i en träform för att få trästruktur.
  • På entréplan finns förutom kyrksal en stor samlingssal för 150 sittande vid bord, kök och generösa mingelytor.
  • På våning 2 finns det bland annat 7 st grupprum, pentryn, 3 st kontor, städutrymme med tvättmöjligheter och 2 st samlingssalar.
  • Kyrkan värms med bergvärme och hämtar även kraft från ovan genom solcellsteknik. På sikt hoppas vi bli självförsörjande på el.
  • Sanering från gifter i mark från garveriverksamheten har skett innan vi byggde. När kyrkan invigdes 1:a advent 2019 har vi ett område som är friskt och hållbart.

Nyfiken på hur mycket energi som genererats av solpanelerna? Då kan du ta en titt här!

Garveriet-området

Vi är numera granne med Garveriet: ett hållbarhetscentrum med matfokus. En restaurang som bjuder på färskt bröd bakat i den stora bakugnen. Du kan varje dag i veckan köpa ditt nybakade bröd där. Du kan sitta ner och ta en lunch utomhus eller inne i den omgjorda garverilokalen. En inbjudande atmosfär möter dig! Vår gemensamma lobby hälsar dig välkommen!

Lekytan utanför där vi med ekonomiskt bidrag från Sparbankstiftelsen Alingsås kunnat ge barnen är härlig lekplats.

Garveribyggnaden är helt ombyggt med en känsla av att bevara det som gick att bevara och utanför är marken sanerad från allt garveriavfall som tidigare fanns där.

Säveån med närheten till GOTA-leden gör att många vandrare går förbi på sin vandring och stannar upp för lunch eller fika. Garveriet har nämnt i flera tidningar som ett besöksmål som man inte vill missa. Equmeniakyrkan ser ett stort värde med Garveriet som granne. Samköra eller hyra av varandra öppnar upp för en bred verksamhet.

Gå gärna in på länken till Garveriet.