Floda Second Hand & Café

Välkommen till vår second hand butik i Floda (f.d. Ljungbergs textil)

p1330421

Hösten 2020:

Tyvärr har vi p.g.a nya restriktioner från Folkhälsomyndighetens valt att hålla Secondhandbutiken stängd tills vidare.Detta för att ta vår del av ansvaret under pågående pandemin.

Vi återkommer via Facebook och på den här sidan när vi åter kan öppna.

Följande lördagar kommer vi ha öppet:

  • 10 oktober
  • 24 oktober
  • 7 november
  • 21 november
  • 5 december

Besöksadress:
Skallsjö Prästväg 1 (vid f.d. Ljungbergs textil)
Telefon: 0703-20 45 28 (under mottagnings/öppettider)

 

Öppettider försäljning:

Butik:  10.00 – 14.00 (se ovan vilka dagar)

 

Inlämning av varor:
Tills vidare kan vi inte ta emot några varor då vårt lager är överfullt.

 

Postadress:
Equmeniakyrkan Floda / Floda Second Hand
Garverivägen 7A
448 31  Floda

p1330341

Fakta om verksamheten
Sedan 1999 har Equmeniakyrkan Floda (tidigare Floda Missionsförsamling) drivit Floda Second Hand. Arbetet omfattar secondhandverksamhet och café. Pengarna som generas i verksamheten går till socialt och humanitärt arbete i Sverige och utlandet via föreningar och hjälporganisationer. Alla som arbetar i verksamheten gör det ideellt. Man har valt att lägga en del av sin fritid till att göra den här världen lite bättre, vilket gör att överskottet av verksamheten oavkortat går till hjälpverksamhet.

 

 

Vilka får del av överskottet?p1330343
Vi skickar bidrag till olika hjälporganisationer bland annat Diakonia, Världens Barn, Operation Smile, Flyktinghjälp i Bergsjön med flera. Under 2019 har vi haft glädjen att skicka över 1,6 miljoner kronor i bidrag till olika organisationer som arbetar främst bland barn och ungdomar i bland annat Ryssland, Ukraina, Indien, Kenya, Uganda och Kongo-Kinshasa. Vi har också kunnat skicka möbler, kläder m.m. till våra kontakter i Estland.

Inget av detta hade varit möjligt utan alla våra kunder, gåvogivare och medarbetare därför vill vi uttrycka ett varmt Tack!

 

Att söka bidrag – Hur går det till?p1330425
Ansökan om bidrag kan göras till carl.gusten(a)gmail.com. Bidrag utbetalas inte till privatpersoner utan endast till föreningar och organisationer. Alla bidragsansökningar om bidrag gås igenom av Floda Second Hands styrelse, så att bidraget kan omfattas av Floda Second Hands bidragspolicy.

 

 

 

p1330383

p1330379

p1330353

0 comments on “Floda Second Hand & Café
1 Pings/Trashbacks för "Floda Second Hand & Café"
  1. […] Floda Missionkyrka – lördag & onsdag. Här har vi köpt det mesta av barnens skridskor, inlines, skateboard, gitarr, Alingsås – Ebbes hörna, Vinden (lördag & onsdag) […]

Top