Floda Equmeniascout

I Floda Equmeniascout utövar vi scouting med en kristen tro och värdegrund. Vi deltar i allt från små hajker till internationella läger. Scoutings grundmål är att hjälpa ungdomar i deras utveckling enligt scoutmetoden som kan summeras i orden “Learning by doing”. Vi strävar också för att verka för ett bättre samhälle, utvecklar samarbetet i gruppen och använder naturen som lärosal.

Scouting i Sverige är en friluftsrörelse så vi siktar mot att vara utomhus så ofta vi kan, mycket av vår verksamhet bedrivs vid kårens scoutstuga vid Skallsjö missionshus.

Vår kår är även del i Scouterna och därmed även i de internationella scoutförbunden WOSM och WAGGGS.

Vår verksamhet sker på tisdagar mellan 18:15 – 19:30 (och till 20:15 för de äldre scouterna). Målgruppen är framför allt ungdomar i åldern 8-18 år, men även äldre är välkomna som ledare och roverscouter. Scouterna är igång för terminen och fortsätter fram till sommaren.

Vill du komma i kontakt med oss, kontakta  Bernhard Gervide-Eckel:  scout(a)equmeniafloda.se  0730-79 50 13

Sommaren 2024 planerar vi att åka på Equmenias nationella scoutläger “Större 2024” i Storsjöfors, Värmland. Så alla scouter som är upptäckare, äventyrare och utmanare, planera in 27/7 – 2/8 redan nu.