Hälsning till församlingen lördag 21 mars

Kära församling

Våren är på gång och förhoppningsvis har du haft möjlighet att njuta av vårsolen. 

Gusten och Marie-Louise har kommit hem från Turkiet lyckligt och väl. Välkomna hem igen! 

Möjlighet till ljuständning i kyrkan

I en värld som gungar vill vi ställa om och ge möjlighet att varje vardag ha öppet ett par timmar mellan 11.30 och 13.00 för ljuständning och bön. En ansvarig från församlingen kommer finnas i kyrkan och ljusbäraren i andaktsrummet och i kyrksalen kommer vara tända med stilla musik i bakgrunden. 

Om du har möjlighet att någon dag i veckan eller varannan vecka sitta en stund i kyrkan, tror vi att det är en fin signal för de som vandrar förbi eller äter lunch på Garveriet. Vi behöver rutiner, vi behöver stillhet och vi har behov av reflektion och vi behöver finnas för varandra. 

Hör av dig till Britt, Gusten eller Evalotta om du har möjlighet att stötta i möjligheten till ljuständning. 

Omsorg om varandra

Många av er finns i den grupp som ska vidta extra försiktighet. Det betyder stora förändringar i det sociala livet. Tillsammans med församlingens besöksgrupp och andra som ställer upp försöker jag så långt det går att ringa till dej och stämma av. Kanske du behöver hjälp med att handla eller besöka apotek, eller bara få prata en stund. Du får jättegärna höra av dej till mej. Nu kan vi inte nog visa varandra omsorg och omtanke.

Varma tankar till Er alla.

Britt Andreasson 0707-99 19 39

Gudstjänster

Vi kommer att fira gudstjänst varje söndag kl 11 till dess att vi får andra direktiv  av Equmeniakyrkan eller Folkhälsomyndigheten. 

Vi ber er att tänka på följande: 

  • Inga handhälsningar
  • Håll avstånd till varandra i bänkarna, lämna stolar mellan er. Det gäller alla utom barn som sitter med vuxna. 
  • Håll avstånd vid ljuständning
  • Om du känner dig det minsta krasslig, stanna hemma
  • Om du tillhör någon riskgrupp eller är över 70 år ber vi dig att avstå från att delta på plats

För dig som inte kan komma till kyrkan så kommer predikan finnas på hemsidan en stund efter gudstjänsten, där hittar du även alla tidigare predikningar. Du hittar dom här här 

Equmenia

Vårt ungdomsarbete och konfirmation fortsätter också med sina aktiviteter. Däremot är konfirmationshelgen lagd till september. Mer information till konfirmanderna och deras föräldrar kommer att skickas till dem i kommande vecka. 

Församlingsmöte

Torsdagen den 2 april kl 19 har vi  församlingssamtal. Vi samtalar om framtiden, gudstjänster, verksamhet och rekrytering. 

#karantänkollekt

I veckan startade Equmeniakyrkan en kampanj 

“Swisha en #karantänkollekt till din lokala församling!”

Flera av våra församlingar tvingas ställa in verksamheter och gudstjänsterna har färre deltagare än vanligt i dessa tider. Även om du inte kan delta på plats, ge en #karantänkollekt så att din församling kan fortsätta förmedla hopp där du bor!

Detta gäller även oss och vi är glada om du swishar kollekt även om du inte har möjlighet att komma och fira gudstjänst på plats i kyrkan (swish-nummer: 123 465 3507)

 

Med vänlig hälsning styrelsen i Equmeniakyrkan Floda