Senaste informationen lördag 28 mars

Kära församling

Gudstjänsterna

Förutsättningarna för våra gudstjänster har förändrats och det är nu är inte längre tillåtet att ha samlingar med fler än 50 personer. Vi vill fortsätta att fira gudstjänst i någon form eftersom vi ser att det är kärnan för vår församling. Pastorerna och styrelsen har samtalat och beslutat att fira gudstjänst imorgon. 

Denna begränsning på 50 personer gör dock att vi kan behöva stänga dörrarna när vi börjar närma oss detta antal. Vi anser att vi har goda förutsättningar att upprätthålla ett gott smittskydd när vi nu maximalt utnyttjar en sjättedel av kyrksalens kapacitet. 

Men det finns fler anledningar till att fundera över hur vi ska hantera gudstjänster framåt. Styrelsen kommer därför att träffas på tisdag för att samtala om framtiden och hur vi ska fortsätta fira gudstjänst tillsammans. För fira gudstjänst kommer vi göra. Under vilka former? Det är en annan fråga. 

Vi är på gång med att kunna sända våra gudstjänster direkt via vår hemsida, detta kommer eventuellt igång från söndag 5 april. Imorgon kommer hela gudstjänsten spelas in och någon timma efter gudstjänstens slut kommer den att gå att lyssna på där du idag kan lyssna på våra predikningar, här hittar du dom.

Som ett alternativ till vår egen gudstjänst så direktsänds imorgon en gudstjänst från Equmeniakyrkan Hovslätt. Detta med anledning av den oro och ovisshet som råder i vårt samhälle. Den gudstjänsten ser du kl 10 på SVT1.

Om du har något böneämne som du vill att vi ska be för skicka ett mejl till någon av pastorerna så tänder vi ett ljus och ber för det.

Vi ber er fortsätta att tänka på följande: 

  • Inga handhälsningar
  • Håll avstånd till varandra i bänkarna, lämna stolar mellan er. Det gäller alla utom barn som sitter med vuxna. 
  • Håll avstånd vid ljuständning
  • Om du känner dig det minsta krasslig, stanna hemma
  • Om du tillhör någon riskgrupp eller är över 70 år ber vi dig att avstå från att delta på plats

Kyrkkaffe söndag 29 mars

Vad är en gudstjänst utan kyrkkaffe? Även om vi inte kan ses som vi brukar så skulle vi ändå vilja bjuda in till kyrkkaffe! Efter gudstjänsten klockan 12.30 tar vi fram vårt egen fika och sen ses vi i ett virtuellt fikarum. Du kommer dit genom att följa länken: https://us04web.zoom.us/j/303105148


Om du ansluter via datorn behöver du bara följa länken och ge tillstånd att mikrofon och kamera används.

Om du vill ansluta via telefonen kan det vara bra att ladda ner appen “Zoom”, när du sedan startar se till att du ger appen tillstånd att använda mikrofon, högtalare och kamera. Har du möjlighet använd gärna kameran så att vi kan se varandra! 

Lathund för Iphone appen:

  1. Klicka på :Join with video som i bild 1.
  2. Klicka på Call using Internet Audio som i bild 2 
  3. Se till att högtalaren är på i vänstra hörnet (uppe) för att höra och mikrofonen i vänstra hörnet (nere) är påslagen som i bild 3

Omsorg om varandra

Känns det enformigt och långtråkigt. Dra dig inte för att slå oss anställda en signal och prata lite. Kontaktuppgifter hittar ni här. Behöver du hjälp med något praktiskt hör av dig så hjälper vi dig.

Kanske har du idéer om hur vi ska kunna hålla kontakten med varandra och hitta social samvaro på olika sätt även när vi har begränsningar hur vi kan ses jämfört med tidigare. Om du har någon idé prata gärna med Maria van der Ploeg (073-9028504). 

Walk’n Talk

Vi är många som har blivit hemmasittande på grund av permitteringar, varsel eller bara för att man jobbar/är hemma. Detta göra att flera saknar de normala sociala kontakterna, därför tänker vi gå ut och gå på tisdag 31 mars. Vi träffas vid kyrkans lekplats klockan 11.00 och går i naturreservatet. Efteråt äter vi medhavd fika ute på kyrkans veranda. Kom och följ med oss om du är frisk och vill komma ut ur huset en stund. 

Öppet för ljuständning och bön i kyrkan 

I en värld som gungar, vill vi ställa upp och ha kyrkan öppen varje vardag fr.o.m. 30 mars mellan 11.30 och 13.00 för stillhet, ljuständning och bön. En ansvarig från församlingen kommer finnas i kyrkan och ljusbäraren i andaktsrummet och i kyrksalen kommer vara tända med stilla musik i bakgrunden. 

Bibelläsning inför påsk

Vi närmar oss påsk och som förberedelse har vi nu en bibelläsningsplan som ni från början av veckan kommer att hitta på hemsidan. 

Kollekt och offrande

I förra veckan startade Equmeniakyrkan kampanjen “Swisha en #karantänkollekt till din lokala församling!” För varje församling är kollekten som ges på olika sätt en viktig del i församlingens verksamhet. Vi ber dig att se över ditt offrande. Det är än mer viktigt att vi har automatiska överföringar som ger en trofast ekonomi som bär framåt. 

Swisha gärna en kollekt även om du inte har möjlighet att komma och fira gudstjänst på plats i kyrkan (Swish-nummer: 123 465 3507).

Equmenia

Equmenia Floda diskuterar fortfarande hur vi på bäst sätt ska möta barn och ungdomars behov samt förhålla oss till angivna rekommendationer i rådande situation. Vi diskuterar just nu med respektive verksamhet huruvida de bör fortgå i vanlig form, i ny anpassad tappning eller ställas in. De olika verksamheterna kommer löpande var för sig meddela om beslutat upplägg till berörda.

Gällande Söndax kan meddelas att beslut har tagits att ställa in ordinarie Söndax-verksamhet i rådande situation. Söndax ser situationen som en möjlighet att hitta nya spännande former, exempelvis digitalt eller med annat upplägg, att fortsätta arbetet med att väcka nyfikenhet hos barn gällande Jesus. Vidare information kommer framgent.

Församlingsmöte

Vi har ett församlingsmöte planerat till den 2 april då vi planerat att prata om i samtalar om framtiden, gudstjänster, verksamhet och rekrytering. Styrelsen kommer att träffas på tisdag och då tas beslut om vi ska ha detta möte eller inte. Information kommer att skickas ut när beslut är taget. 

Enkäten

Tidigare i veckan skickade vi ut en enkät, vi vill påminna er om att fylla i den och skicka in till oss. Den är viktig i vårt rekryteringsarbete framåt och vi ser fram emot att få er input till detta. 

Böcker

Vi saknar ett bibliotek i kyrkan och skulle gärna ha lite böcker som vi kan ge bort till personer som kommer att sitta i karantän den kommande tiden. Har ni något hemma ta gärna med till kyrkan och lägg i köket så tar vi hand om dem. Skulle vi få för mycket böcker kommer vi skänka vidare dem till Second Hand. 

Med vänlig hälsning styrelsen i Equmeniakyrkan Floda