Kalender

dec
1
ons
Floda Secondhand
dec 1 kl. 14:00 – 18:00
dec
4
lör
Floda Secondhand
dec 4 kl. 10:00 – 14:00
dec
5
sön
Gudstjänst med besök av Solistkvartetten och Läkarmissionen, Söndax @ Equmeniakyrkan Floda
dec 5 kl. 11:00 – 12:30

Gusten Anderzén – Guds rike är nära

Trots att en kvartett rimligtvis borde bestå av fyra medlemmar har det alltid varit fem herrar som under namnet Solistkvartetten turnerat i Sveriges kyrkor sedan 1950-talet. Förklaringen är att ”kvartetten” syftar på de fyra sångarna och ”solist” på att de även var för sig är musikaliska personligheter. Att kalla pianisten för det femte hjulet vore dock ett misstag. De som genom gruppens historia suttit på pianopallen har alltid haft en bärande roll i det musikaliska uttrycket, från den smått legendariske Lennart Jernestrand till Hans Carlén som numera återfinns vid flygeln. Gruppens besättning har skiftat genom åren men den höga kvalitet och det engagemang i musiken och i texterna som varit gruppens kännemärke har förblivit detsamma. Dagens upplaga av Solistkvartetten är inget undantag och bjuder lyssnaren på en genuin upplevelse hämtad ur den kristna sångskatten. Solistkvartetten ger sedan många år tillbaka konserter till förmån för Läkarmissionens arbete.

Anders Andersson, förste tenor. Operasångare och sångpedagog. Har även varit rektor vid Södra Vätterbygdens folkhögskola och Bromma folkhögskola.

Sten Bäckman, andra tenor. Musiklärare, organist, kör- och orkesterledare bl.a. i Ryttargårdskyrkan, Linköping.

Arne Lundmark, förste bas. Sångare, kompositör och arrangör. Tidigare planeringschef för Radiokören.

Ove Gotting, andra bas. Musiklärare på Södra Vätterbygdens folkhögskola, kör- och orkesterledare i Jönköping. Årets körledare

Hans Carlén, pianist. Arrangör och tonsättare. Tidigare musikledare i Immanuelskyrkan i Jönköping och musiklärare på Södra Vätterbygdens folkhögskola.

Församlingssamtal @ Equmeniakyrkan Floda
dec 5 kl. 17:00 – 18:30
dec
8
ons
Floda Secondhand
dec 8 kl. 14:00 – 18:00
dec
11
lör
Floda Secondhand
dec 11 kl. 10:00 – 14:00
Julkrysset @ Equmeniakyrkan Floda
dec 11 kl. 19:00 – 21:00
VÄLKOMMEN TILL JULKRYSSET 2021!

En kväll som anordnas av Equmenia Floda. Det blir en kväll i julens tecken med julmusik, julstök och julrim. Det finns även möjlighet att tävla i vårt kryss och vinna fina priser. I år kan du  närvara på plats i Equmeniakyrkan eller titta live på nätet via vår hemsida (equmeniakyrkanfloda.se).

Under kvällen har du möjlighet att ge en gåva för att vi ska kunna fortsätta möta barn och unga i Floda. För att alla barn och unga ska kunna få en trygg gemenskap där de får vara sig själva och växa som människor. En plats där de för möta kärlek och omsorg utan att behöva prestera. Vår förening är beroende av människors generositet för att ge bästa möjliga förutsättningar för de barn och unga vi möter varje vecka. Din gåva för skillnad.

Du kan bidra med en gåva på Swish: 123 592 38 34, märk betalning med ”Julkrysset”

Kyrkan är öppen från 18:00 för mysigt julfika. Välkommen in och fika en stund innan Julkrysset börjar.

dec
12
sön
Gudstjänst med nattvard, Söndax @ Equmeniakyrkan Floda
dec 12 kl. 11:00 – 12:00

Emil Thelin – Bana väg för Herren

dec
14
tis
Ljuspunkten @ Equmeniakyrkan Floda
dec 14 kl. 11:00 – 13:00

Luciaprogram med julminnen
Elever från Centralskolan och Britt Andreasson, pastor.

dec
19
sön
Sånggudstjänst, Söndax @ Equmeniakyrkan Floda
dec 19 kl. 11:00 – 12:30

Gusten Anderzén – Herrens moder

TonÅringarna sjunger julsånger