Ledig tjänst

Församlingsföreståndare

Equmeniakyrkan Floda – En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig, Floda och världen.

Vi erbjuder

dig som vill arbeta med denna vision att leda och utveckla vår församling, ett spännande arbete i en levande församling. I rollen som församlingsföreståndare leder du ett dynamiskt team där du får chansen att inspirera, utmana och hitta nya vägar att förverkliga vår vision, men också förvalta delar av en väl fungerande verksamhet. Du leder våra anställda operativt och formar struktur tillsammans med kollegor och aktiva församlingsmedlemmar.

Förkunnelse och kommunikation är en del av uppdraget men också att främja den andliga utvecklingen i form av studier, spännande möten med olika sorters människor och konstellationer. I ditt uppdrag vill vi att du ska uppmuntra till delaktighet och dialog. Du förrättar vigslar, begravning, barn- och troendedop, barnvälsignelse samt själavård.

Om dig

Vi tror att du är en erfaren pastor, van att leda och utveckla en församling. Du har erfarenheter från tidigare ledande befattningar och att arbeta tätt med församlingsstyrelsen. Du är ödmjuk och har förmåga att se och bekräfta människor, både i det enkla mötet men även att inspirera grupper till eget ansvar och driv.

För att trivas i denna roll behöver du älska möten med människor, du vill lyssna, förstå och du vet hur man bygger broar mellan människor, olikheter och välkomnar olika sätt att möta Gud. För dig är det självklart att möta alla sorters människor och du bygger naturligt förtroende i ditt sätt att vara. Det är viktigt att du är en person som kan arbeta lika naturligt från kyrkans predikstol som på träffen med konfirmandföräldrar, kollegiet, stand up klubben på Garveriet eller i samtal med den som bär på tyngd i livet.

Vi ser att du är utbildad i teologi på Teologiska högskolan eller motsvarande och att du är väl förtrogen med Equmeniakyrkans värderingar och teologiska grund. Equmeniakyrkan i Floda har valt att bejaka alla människors sunda kärleksrelationer och vi ser därför att du bejakar denna hållning.

Om oss

Equmeniakyrkan Floda är en församling på cirka 300 medlemmar med rötter över 150 år bakåt i tiden. Under 2019 byggde vi en ny kyrka. Till stor del med gemensamma krafter. Det har verkligen stärkt oss som församling! Du kan läsa mer om vår resa på hemsidan.

Våra ledord är Välkomnande, Äkta, Frimodiga, Tjänande. Dessa ledord strävar vi efter att följa och vi jobbar aktivt för att dessa ska genomsyra hela vår verksamhet. För oss är det viktigt att vara relevanta för hela samhället – att vara hela Flodas kyrka! Vi driver flera verksamheter i Floda, däribland Second Hand, Nova sportcenter och sommarhemmet Skallsjö Skogar. Även konserter, föreläsningar, författarmöten och samtalsgrupper är viktiga arrangemang för oss. Dessa platser och arrangemang gör oss relevanta och bidrar till att vara en självklar del av samhället.

På andra sidan kyrkväggen finns Garveriet https://garveriet.se/, en restaurang och mötesplats med hållbarhet i fokus. Garveriets vision går hand i hand med vår ambition att vara en mötesplats för hela samhället – för gemenskap och andlig hållbarhet. Närheten till Garveriet ger oss en unik möjlighet och utgör ett viktigt samarbete för oss.

Inom kyrkans väggar finns också ett stort engagemang från och för alla åldersgrupper. Vår barn- och ungdomsverksamhet Equmenia samlar ca 200 ungdomar varje vecka i scout, konfirmation, efterkonfa, Fredax och Söndax. Vi värnar det stora förtroende och nätverk vi har bland våra äldre i Floda, där vi samarbetar med kommunen och Svenska kyrkan. Detta tillsammans gör att vi som församling är glada att kunna ha både en omsorgs- och en ungdomspastor anställda.

Du förstår att vi har massor att berätta om oss, tycker du att det verkar spännande – sök tjänsten!

Vid frågor

Är du intresserad av att veta mer är du välkommen att höra av dig till:
Evalotta Bengtsson 0704-807729 (ordförande)

Välkommen med din ansökan till solweig.einarsson@telia.com

Vi kommer att hantera ansökningar löpande men skicka in din ansökan senast den 30 september.

Vi ber, tror och hoppas att Gud ska leda rätt person till oss. Är detta inte tjänsten för dig men du vet någon som skulle passa för rollen – tipsa gärna.