Scouterna på läger i fjällen

Förra veckan (v 32) åkte Floda Equmenia Scouts äventyrare och sista års upptäckare tillsammans med Lerum Scoutkår till Mullfjällstationen vid Duved/Åre i Jämtland.

Vi var totalt 74 deltagare varav 53 barn. Från Floda var vi 12 ungdomar, 4 ledare och 2 pappor samt lilla Olivia. Ungdomarna åkte med nattåg till Duved och gick med tung packning till Mullfjällstationen, där bodde scouterna i tält. Efter en dagsutflykt till Mullfjället där vi såg en ensam ren blev det lägerbål.

Dag 2 förberedde vi vår 3-dagars vandring till Åreskutan. Tälten provades, fötterna tejpades, maten och material packades. Första vandringsdag var till Forsaskaltjärnet, en vandring på 8 km och ca 400 höjdmeter. Kvällsdoppet var friskt i sjön och kvällen blev regnig. Med gott humör fortsattes vandringen dagen därpå till Tväråvalvet på andra sidan Ullådalen. En del av Flodagänget gick upp till västerskutan på kvällen. På kvällen blev det störtregn som förvandlade den lilla bäcken till storfors. Sista dagen tog sig en annan liten skara upp på Åreskutan. Dagen avslutades på hamburgerrestaurang.

Sista dagen besökte vi Tännforsen.
/Bernhard