Mycket på G!

Kära församling!

Mycket spännande och roligt händer hela tiden. Jag ber och hoppas att du känner glädje och förväntan för det som pågår just nu, i och runt Equmeniakyrkan i Floda! Här är några glimtar på saker som hänt och annat som är på gång…

I söndags tog vi det historiska beslutet att äntligen få börja bygga en ny kyrka på Garveriet. Många människor var på plats och följde med stor spänning genomgången av ”projektet”, stämningen var god och präglades både av allvar, innerlighet och humor. Detta bådar gott, för viktiga beslut handlar inte bara om VAD man beslutar utan även HUR de beslutas. För stämningen, känslan och atmosfären i ett beslut – följer alltid med i den efterkommande processen.

Så efter nästan 20 år av samtal, reflektion och bön fick vi nu med ett rungade ja, i stor enighet fatta beslutet att påbörja bygget av en kyrkan för nästa generation. Så går allt enligt planera påbörjas bygget i februari 2018 för att vara klart i september 2019. Så nu väntar en spännande och intensiv period av nästan två år då vi tillsammans får be, snickra, städa byggbodar, ge pengar och fixa ”byggfika” för att förverkliga denna dröm och gemensamma vision!!

Så ta vara på denna tid! För nu bygger vi inte bara ny kyrka – utan nu formas också framtidens församling. För i nära samverkan med Gaveriets personal och engagemang får vi vara med och öppna en ny mötesplats och bli en tydligare del av både samtid och framtid, för hela Floda.

Resan har börjat, nu ökar farten… Var god tag plats! Kolla gärna på film!

https://drive.google.com/open…

 

45 minuter med Markus. Varje tisdag, kl. 17.15-18.00 håller Daniel Ånskog ett spännande bibelstudium utifrån Markusevangeliet.

Under hösten har vi talat återkommande om att vara en sändande församling. Vi tror att det finns välsignelse och en himmelsk princip här, att sända människor till andra platser. Många församlingar tänker mer på sitt eget… men Jesus var sänd och sände också iväg sina lärjungar. Söndagen den 29 okt kl. 11.00 får vi skörda vad vi sått, då får vi besök av Bodil Eriksson. Hon är uppvuxen här i Floda, kom till tro här, sändes iväg till bl.a. Norrlands inland. Där har hon fått se en liten församling växa i framtidstro, tjänst och antal. Bodil är troligtvis den pastor i Equmeniakyrkan som har fått döpa flest konvertiter. Vi hoppas på stor uppmuntran och ett gott möte!

20171004 En församling som gjort en resa_webb

Under vecka 43, 44 och 49 kommer vi ha en student från THS här, Emil Thelin. Detta känns mycket roligt och vi hälsar dig varmt välkommen till Floda!

Jag är 29 år gammal, är uppväxt och bor i Jonsered. Jag har en fru, en son, och ett ohälsosamt intresse för fotboll. Jag har tidigare studerat på Göteborgs universitet, gjort tre år som ungdomsledare i Fiskebäck och gör för närvarande mitt sista år som pendlare till THS innan det är dags att gå ut i verkligheten som pastor. Vill du se mig engagerad är det alltid en bra idé att öppna ett samtal kring Gud, fotboll, rugby, film, mat eller församling.

Emil

 

Med önskan om allt gott och mycket välsignelse
David